ÚSMEV – klub rodičov výnimočných detí  o.z.

BOCCIA 2016

Dňa 21.mája 2016 sa uskutočnil  ďalší ročník  obľúbeného športovo - spoločensko - zábavného podujatia BOCCIA. Je to už naše tradičné podujatie, ktoré uskutočňujeme každý rok a to z jednoduchého dôvodu, aby sme stretli nielen bocccisti profesionáli, ale aj amatéri, kamaráti, známy a hlavne priaznivci tejto hry. Aj keď súťaženie berieme zodpovedne a hneváme sa keď sa nám nedarí a pri hre sa plne sústredíme aby sme získali aspoň jedno z prvých troch miest, tak hlavným našim cieľom je zábava a "rodinné" stretnutie našich pravidelných účastníkov. Veľmi nás teší, že počet hráčov z roka na rok narastá a účastníci  sa tešia na každý nový ročník. V tomto roku sa BOCCIE zúčastnilo 130 hráčov, učinkujúcich a divákov.Nechýbalo ako vždy  super občerstvenie - hlavne koláčikové,  za ktoré ďakujeme všetkým babenkám, ktoré napiekli domáce koláčiky a veru nebolo ich málo. Nechýbala ani pizza, kávička, džúsiky, vodička, cukríčky a rôzne dobrôtky, ktorými nás zásobil aj náš hlavný sponzor TESCO MARTIN. Nemožno zabudnúť na finančnú podporu od ODBOROV ECCO  MARTIN, ako aj KVETINÁRSTVA MICHALA KURICA. Veľké poďakovanie patrí aj pani riaditeľke ZŠ A. Stodolu Mgr. Júlií Nedbalcovej, ktorá nám už nejaký ten rôčik poskytuje telocvičňu na naše podujatie. Ako by však naša BOCCIA vyzerala bez kultúrneho programu? Je to rozptýlenie v podobe vystúpenia  dievčat Žofky Kučerovej  DIVASTARS a v tomto roku to bola ukážka THAI CHI zostavy v podaní ZDRUŽENIA TAOISTICKÉHO THAI CHI Slovenskej republiky  z Martina pod vedením inštruktorky p. Evky Minárikovej. Toto vystúpenie veľmi zaujalo divákov, čo nás  potešilo a veríme, že aj naďalej ich vystúpenia budú robiť radosť aj na iných podujatiach. Nakoľko to bol jubilejný ročník tak sa nezaobišiel bez krájania tortičky, ktorú nám na poslednú chvíľu, ale s veľkou ochotou upiekla  cukráreň zo Sučian  ktorej šéfuje  p. Jozef Hariel za čo sme im veľmi vďačný, lebo okrem toho, že bola pekná tak aj perfiš chutila. V tomto roku sa zúčastnili družstvá o.z.S Úsmevom Prievidza, o.z. Ostrov Levice, ŠKTP APOLLON Zvolen Victória Žiar/Hronom, samozrejme, že náš klubíček ÚSMEV - Martin, Domovy sociálnych služieb z Lipovca, MÉTA Martin a Priekopa , novým účastníkom našej tohoročnej súťaže boli  ŠK Hrabiny - Nová Baňa a Spoločnosť Parkinson Slovensko. No a samozrejme že nechýbali naši známi z klubu Skleróza multiplex  Vrútky, ktorí mali v tomto ročníku hojné zastúpenie.  Milým prekvapením boli účastníci, ktorí prišli na základe pozvánky v médiách, čo svedčí o tom, že Boccia začína mať aj v našom meste nejaký ten korienok, napriek tomu, že sme zatiaľ nevychovali žiadneho paraolympijského víťaza. Ako každý rok neboli odmenení len  víťazi kategórií, ale aj všetci účastnici BOCCIE malými darčekmi na pamiatku.  Prišla nás pozrieť aj TVT  TURIEC, ktorá sa tiež vyjadrila, že účasť z roka na rok nám stúpa. Potešil nás aj záujem poslanca MČ Záturčie p.Makovníka.

Musím poďakovať všetkým účastníkom, či to boli hráči, účinkujúci, diváci, hostia ale aj všetkým, ktorí pomohli pre zdarný priebeh podujatia. 

 

Desiate výročie BOCCIE v Martine

ÚSMEV – klub rodičov výnimočných detí je občianske združenie  rodičov a detí so zdravotne a mentálne postihnutými deťmi. Náš klub združuje ľudí s rôznym zdravotným postihnutím a za obdobie kedy vznikol naše dietky vyrástli a stáli sa z nich dospeláci.

 

Preto nás teší, že prídu aj noví členovia a naša základňa sa omladzuje. Nemôžem zabudnúť spomenúť ani členov klubu Sklerózy multiplex Vrútky, Spoločnosť Parkinson, ktorý sa tiež stretávajú v našom klube a sú takými nepísanými členmi. Okrem  bežných podujatí, ktoré uskutočňujeme na pomoc našim členom v oblasti zábavy, kultúry a športu je hlavným podujatím BOCCIA, ktorá mala v tomto roku jubilejný 10.ročník.

 

Toto podujatie uskutočňujeme pre všetky kluby na  Slovensku, ktoré sú naklonené tomuto paraolympijskému športu. Je to „hra“ podobná petangu, no využívajú sa pri nej iné loptičky a je prispôsobená zdravotnému postihu hráčov. Pravidlá sú síce prísne ako pri paraolympiáde, ale u nás ide hlavne o hru, stretnutie  amatérskych, ale aj profesionálnych boccistov a tak sme trošku tolerantnejší. Na tohtoročnom jubilejnom podujatí sa zúčastnilo 130 hráčov, účinkujúcich a divákov.

 

 

V tomto roku to boli účastníci o.z. S Úsmevom Prievidza, o.z. Ostrov  Levice, ŠKTP Apollón Zvolen, ŠKTP Victoria Žiar/Hronom, ŠK Hrabiny Nová Baňa, DSS Lipovec, DSS Méta Martin, DSS MÉTA Priekopa, členovia nášho klubu ÚSMEV Martin, klubu Skleróza multiplex Vrútky, Spoločnosť Parkinson Slovensko, ale aj jednotlivci amatéri, ktorí si to prišli vyskúšať na základe našej pozvánky v médiách. Po úvodnom privítaní vystúpili dievčatá s tanečným číslom DIVASTARS zo ZŠ A. Stodolu pod vedením Ž. Kučerovej a vystriedali ich členovia Združenia Taoistiského Thaj Chi z ukážkou cvičenia zostavy. Potom už nastúpili rozhodcovia a hráči na kurty a hra mohla začať.

 

Ako každé podujatie aj toto malo svoj záver, ktorý sme ukončili nielen vyhlásením výsledkov a odmenením tých najlepších pohármi a vecnými cenami, ale aj krájaním torty v rámci nášho jubilea. Aj keď sa držíme hesla, že nie je dôležité vyhrať ale zúčastniť sa – zahrať si bocciu, stretnúť sa, zabaviť sa, ani ostatní hráči neobišli na prázdno a boli odmenení patchwork darčekmi z dielne našej členky M. Hoštákovej.

 

 

Toto je článok ktorý bol uverejnený na stránke mesta Martin - Turiec online.

.

 

 

 

 

.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Doplňujúce fotografie  z turnaja nájdete  aj na facebooku  o.z. S úsmevom Prievidza, ktoré majú aj super  komentár o ktoré sa zaslúžila Jarka Dragulová a Janka Pišová. Stojí to za to !wink

 

BOCCIA   2016

MARTIN   21.5.2016

 

 

Aj tak sme stále frajeri /- ky   ..........

 

VÝSLEDKY

 

KATEGÓRIA :       A 1            

1.miesto            MACEKOVÁ Janka           ŠKTP Victória  Žiar n Hronom

2.miesto            LISÝ  Igor                          o.z.  S úsmevom Prievidza

3.miesto            CHUTŇÁK Tomáš             klub ÚSMEV        Martin

 

 

KATEGÓRIA :        B 1

 

1.miesto            KONDELA Ľuboš              klub OMD Farfalletta Žilina

2.miesto            FARKAŠOVÁ  Renáta       DSS  Méta Lipovec

3.miesto            BERNÁT  Milan                 klub SM Vrútky

 

  

KATEGÓRIA :        C 1

 

1.miesto            RADIČOVÁ  Iveta             o.z.  S úsmevom Prievidza         

2.miesto            BITARA  Dušan                ŠK  Hrabiny Nová Baňa

3.miesto            CETL  Michal                   DSS  Méta Lipovec